Mrkvový dort s tvarohovým krémem
Mrkvovo-pomerančový zákusek s tvarohovým krémem
Ingredience
TĚLO kulatý tvar 15 cm
- 75 g Nastrouhaná mrkev k pronájmu
- 80 g změklé máslo
- 90 g krystalový cukr
- špaldová celozrnná mouka
- 11⁄2 čajová lžička prášek do pečiva
- 80 ml Pomerančový džus
- 1 pl pomerančové kůry
- 1 ks vejce
TVAROHOVÝ KRÉM
- 125 g Jemná tvaroh
- 100 g Ricotta
- mouka hladká speciální
- 2 PL moučkový cukr
- 50 g bílá čokoláda
- 25 ml Pomerančový džus
- Trochu pomerančové kůry
- 1 kus vejce
ČOKOLÁDOVÁ VRSTVA
- 150 g bílá čokoláda
- 50 ml šlehačka
Nejnovější letáky
Postup
TĚSTO: Nejprve vyšleháme máslo s cukrem a poté s vejcem.
Pak přidáme sypké ingredience a nakonec lopatkou přimícháme mrkev a pomerančový džus.
Vznikne husté těsto, které rozdělíme na 2 stejné poloviny (mě vychází celkem 520g, tedy 260g).
1 polovinu těsta dáme do vymazlené formy, uhladíme lžící, druhou polovinu lžící naneseme na papír na pečení tak, že si na něj obkreslíme formu, abychom vytvořili velikostně stejný plát, který půjde na vrch krému (radši trochu větší než menší).Oba korpusy dáme péct.180°C/cca 15 min
KRÉMOVÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ: Všechno spolu smícháme, hotový krém nalijeme na předpečený korpus ve formě. Druhý upečený korpus překlopíme na krém a odtáhneme z něj papír na pečení. Dáme péct. 140°C/60 min. Po upečení necháme koláč ještě hodinu v vypnuté zavřené troubě a potom při pootevřené troubě ho necháme vychladnout. Na vychlazený koláč můžeme nalít čoko vrstvu a dáme na pár hodin do chladničky. Nejlépe pres noc. Koláč je potřeba skladovat ideálně v dóze v chladničce, aby byl měkký.
ČOKO VRSTVA: Horkou smetanu nalijeme na čokoládu, necháme rozpustit. Hotovou vrstvu nalijeme na dort a dáme do lednice na celou noc.