Zdroj: Canva
Mrkvová polévka se zázvorem
Mrkvová krémová polévka je výborným pokrmem na oběd či jako předkrm před hlavním chodem. Pojďme si jednu připravit!
Ingredience
- 6 středně velkých mrkví
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce olivového oleje
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1⁄2 lžičky mletého koriandru
- 1⁄4 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- pepř
- 1⁄4 šálku smetany ke šlehání
- Koriandr
Nejnovější letáky
Postup
Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
Přidejte mrkev a vařte cca 5 minut, dokud se mírně nezměkčí.
Přidejte zeleninový vývar, mletý kmín, mletý koriandr, mletý zázvor, sůl a pepř dle chuti.
Poté vše promíchejte a přiveďte k varu.
Snižte teplotu a vařte pod pokličkou cca 20-25 minut, dokud mrkev zcela nezměkne.
Poté polévku rozmixujte dohladka pomocí tyčového či klasického mixéru.
Vložte polévku zpět na sporák a přiveďte k varu.
Přidejte smetanu a míchejte, dokud se nespojí s polévkou.
V případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
Podávejte horké s ozdobením koriandrem nebo petrželí a křupavým chlebem.
Mrkvová polévka pro děti může být také skvělou volbou, akorát nepřidáte zázvor.