Zdroj: Pixabay: takedahrs
Milánská vepřová žebra
Milánská vepřová žebra jsou vynikající volbou k obědu nebo i jako součást vydatné večeře. Pikantní masitý charakter pokrmu je v dokonalé harmonii s kyselostí rajčat a krémovou strukturou sýra. Myslím, že tento recept si oblíbí milovníci masa.
Ingredience
- 4 plátek vepřová žebra
- 4 ks Střední rajčata
- 2 gerezd česnek
- 4 polévková lžíce olej
- Sůl, pepř podle chuti
- cukr podle chuti
- 150 g Mouka
- 3 vejce
- 150 g strouhanka
- Sýr mozzarella podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve plátky z obou stran osolte a opepřete. Nechte maso proniknout bláznivou chutí. Poté je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Dbejte na to, aby každá vrstva důkladně přilnula k masu, protože toto obalení je pro konečný výsledek klíčové.
Plátky masa dejte stranou a podávejte s rajčaty. Rajčata nakrájejte na kostičky a česnek nasekejte. Na pánvi rozehřejte olej, osmahněte na něm česnek a přidejte rajčata. Osolte a opepřete a přidejte trochu cukru, aby se vyrovnala kyselost.
Zatímco se připravuje rajčatová omáčka, začneme vařit maso. Na jiné pánvi osmahneme na rozpáleném oleji vepřová žebírka. Na osmažení z obou stran by měly stačit 3-4 minuty. Je velmi důležité maso nepřevařit, mělo by zůstat měkké a křehké.
Jakmile jsou maso a rajčatová omáčka hotové, je čas na vrstvení. Maso položte na plech a lžící ho přelijte rajčatovou omáčkou. Nakonec posypte mozzarellou.
Pánev vložte do trouby a pečte při 200 stupních, dokud se sýr nerozpustí a nezíská zlatavou barvu.
Milánská vepřová žebra jsou vynikající volbou k obědu nebo i jako součást vydatné večeře. Pikantní masitý charakter pokrmu je v dokonalé harmonii s kyselostí rajčat a krémovou strukturou sýra. Myslím, že tento recept si oblíbí milovníci masa.