INZERCE

Zdroj: Pixabay

Matjesy ze sladkovodních ryb

Recept na tradiční českou rybí pochoutku z čerstvé sladkovodní ryby. Matjesy jsou ideální pro příjemné gurmánské chvilky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 g filé z kapra nebo jiné sladkovodní ryby Přidáno do
  • 100 g soli Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 100 ml bílého vinného octa Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • pár kuliček nového koření Přidáno do
  • pár bobkových listů Přidáno do
  • pár kuliček černého pepře Přidáno do
  • hrst čerstvých bylinek (kopř, petrželka majoránka) Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Filé z ryby ošetřete, odstraňte kosti a přebytečné části. Pokud používáte kapra, nezapomeňte odstranit tmavou kůži.

2. Krok

Do misky smíchejte sůl a cukr. Rybu natřete směsí z obou stran a nechte v chladu odležet přes noc.

3. Krok

Následující den opláchněte rybu pod tekoucí vodou a osušte ji.

4. Krok

Cibuli nakrájejte na plátky. Na pánvi osmažte cibuli s novým kořením, bobkovými listy a černým pepřem dozlatova.

5. Krok

Směs cibule a koření přendejte do hrnce, přidejte hořčici, ocet a vodu tak, aby byla ryba ponořená. Vařte asi 20 minut.

6. Krok

Rybu vložte do hrnce s vodou a vše nechte pomalu probublávat na mírném ohni asi 20 minut.

7. Krok

Hotovou rybu nechte vychladnout přímo v hrnci.

8. Krok

Podávejte posypané čerstvými bylinkami a pokapáné olivovým olejem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2785 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1333 recepty