INZERCE

Zdroj: Canva

Maso na mrkvi

Maso v mrkvi je tradiční česká klasika. Svěží a sladká mrkev dodává masu jedinečnou chuť a je ideální volbou pro nedělní oběd. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže jej zvládne každý.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa např roštěnec Přidáno do
  • 5 mrkví Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • sůl a pepř na dochucení Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • vývar hovězí nebo zeleninový Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • petrželka na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánvi na oleji ji osmahneme dozlatova. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy. (Můžeme také použít mleté maso.) Přidáme ho k cibuli a ze všech stran osmahneme, aby se zapeklo a udrželo šťávu. Přisypeme mouku, kmín, pepř a sůl a vše promícháme.

2. Krok

Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme ji do pánve k masu a cibuli. Po chvíli podlijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Vše přivedeme k varu a poté na mírném plameni dusíme, dokud maso není měkké.

3. Krok

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší, posypeme petrželkou. Vepřové na mrkvi je hotové!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty