INZERCE

Zdroj: Canva

Maso na mrkvi

Maso v mrkvi je tradiční česká klasika. Svěží a sladká mrkev dodává masu jedinečnou chuť a je ideální volbou pro nedělní oběd. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže jej zvládne každý.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa např roštěnec Přidáno do
  • 5 mrkví Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • sůl a pepř na dochucení Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • vývar hovězí nebo zeleninový Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • petrželka na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánvi na oleji ji osmahneme dozlatova. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy. (Můžeme také použít mleté maso.) Přidáme ho k cibuli a ze všech stran osmahneme, aby se zapeklo a udrželo šťávu. Přisypeme mouku, kmín, pepř a sůl a vše promícháme.

2. Krok

Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme ji do pánve k masu a cibuli. Po chvíli podlijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Vše přivedeme k varu a poté na mírném plameni dusíme, dokud maso není měkké.

3. Krok

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší, posypeme petrželkou. Vepřové na mrkvi je hotové!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Levná jídla

688 recepty

Zavařené

369 recepty