Zdroj: Canva
Maso na mrkvi
Maso v mrkvi je tradiční česká klasika. Svěží a sladká mrkev dodává masu jedinečnou chuť a je ideální volbou pro nedělní oběd. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže jej zvládne každý.
Ingredience
- 500 g hovězího masa např roštěnec
- 5 mrkví
- 1 cibule
- 2 Lžíce oleje
- sůl a pepř na dochucení
- 1 lžička kmínu
- vývar hovězí nebo zeleninový
- 2 Lžíce hladké mouky
- petrželka na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánvi na oleji ji osmahneme dozlatova. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy. (Můžeme také použít mleté maso.) Přidáme ho k cibuli a ze všech stran osmahneme, aby se zapeklo a udrželo šťávu. Přisypeme mouku, kmín, pepř a sůl a vše promícháme.
Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme ji do pánve k masu a cibuli. Po chvíli podlijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Vše přivedeme k varu a poté na mírném plameni dusíme, dokud maso není měkké.
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší, posypeme petrželkou. Vepřové na mrkvi je hotové!