Zdroj: Mallivan from Getty Images
Marinovaná mrkev
Nakládaná mrkev je zdravá a chutná svačina, skvělá i jako příloha k večeři.
Ingredience
- 1 kg mrkev
- 2 pohár vody
- 2 pohár Jablečný ocet
- 4 lžíce med
- 4 stonky Petržel
- 2 stroučky Česnek
- 1 lžíce Soli
- 2 ks bobkové listy
- 6 zrna Koření
Nejnovější letáky
Postup
Mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
V hrnci svařte vodu s octem, medem, solí, česnekem, bobkovým listem a zeleným pepřem. Pokud dáváte přednost sladší marinádě, můžete přidat i trochu cukru.
Jakmile se marináda začne vařit, přidejte mrkev a vařte ji asi 5 minut, dokud není poloměkká. Je důležité, aby se nerozvařila, měla by si zachovat svou křupavost.
Mrkev vyjměte děrovanou lžící, přendejte do sklenic a zalijte horkou marinádou. Nezapomeňte každou sklenici naplnit až po okraj.
Sklenice uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Po vychladnutí uložte mrkev do lednice alespoň na 24 hodin. Čím déle bude mrkev v marinádě stát, tím lepší chuť získá.
Mrkev je připravena ke konzumaci po 24 hodinách, ale s každým dalším dnem získává na chuti. Výborně chutnají jako příloha nebo svačina.