INZERCE

Zdroj: Mallivan from Getty Images

Marinovaná mrkev

Nakládaná mrkev je zdravá a chutná svačina, skvělá i jako příloha k večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg mrkev Přidáno do
  • 2 pohár vody Přidáno do
  • 2 pohár Jablečný ocet Přidáno do
  • 4 lžíce med Přidáno do
  • 4 stonky Petržel Přidáno do
  • 2 stroučky Česnek Přidáno do
  • 1 lžíce Soli Přidáno do
  • 2 ks bobkové listy Přidáno do
  • 6 zrna Koření Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2. Krok

V hrnci svařte vodu s octem, medem, solí, česnekem, bobkovým listem a zeleným pepřem. Pokud dáváte přednost sladší marinádě, můžete přidat i trochu cukru.

3. Krok

Jakmile se marináda začne vařit, přidejte mrkev a vařte ji asi 5 minut, dokud není poloměkká. Je důležité, aby se nerozvařila, měla by si zachovat svou křupavost.

4. Krok

Mrkev vyjměte děrovanou lžící, přendejte do sklenic a zalijte horkou marinádou. Nezapomeňte každou sklenici naplnit až po okraj.

5. Krok

Sklenice uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Po vychladnutí uložte mrkev do lednice alespoň na 24 hodin. Čím déle bude mrkev v marinádě stát, tím lepší chuť získá.

6. Krok

Mrkev je připravena ke konzumaci po 24 hodinách, ale s každým dalším dnem získává na chuti. Výborně chutnají jako příloha nebo svačina.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty