INZERCE

Zdroj: Pixabay

Marináda na vepřovou kýtu

Recept připravuje kýtu k pečení a přidává chutnou marinádu, která vytvoří jedinečnou chuť a křupavou kůrčičku. Marináda je založena na česneku, hořčici a bylinkách, které proniknou do masa a dodají mu neodolatelnou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 1 vepřová kýta Přidáno do
  • 6 Karafiáty česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička mletého pepře Přidáno do
  • 1 lžička sušené majoránky Přidáno do
  • 1 lžička sušeného tymiánu Přidáno do
  • půl lžičky mleté papriky Přidáno do
  • olej Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Česnek oloupejte a utřete na jemném struhadle, aby vznikla česneková kaše.

2. Krok

Přidejte hořčici, sůl, pepř, majoránku, tymián a papriku. Dobře promíchejte.

3. Krok

Povrch kýty pokapejte olejem a vetřete do ní připravenou marinádu. Pokud je kýta s kostí, nezapomeňte marinádu vetřít také do okolí kosti.

4. Krok

Marinovanou kýtu vložte do vhodné nádoby, přikryjte a nechte v lednici alespoň 12 hodin odležet. Občas kýtu otočte, aby se marináda rovnoměrně rozložila.

5. Krok

Poté je kýta připravena k pečení podle vašeho oblíbeného receptu. Marináda se dá použít také jako marináda na předuzenou kýtu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty