Zdroj: Pixabay
Marináda na vepřovou kýtu
Recept připravuje kýtu k pečení a přidává chutnou marinádu, která vytvoří jedinečnou chuť a křupavou kůrčičku. Marináda je založena na česneku, hořčici a bylinkách, které proniknou do masa a dodají mu neodolatelnou chuť.
Ingredience
- 1 vepřová kýta
- 6 Karafiáty česneku
- 2 Lžíce Hořčice
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- půl lžičky mleté papriky
- olej
Nejnovější letáky
Postup
Česnek oloupejte a utřete na jemném struhadle, aby vznikla česneková kaše.
Přidejte hořčici, sůl, pepř, majoránku, tymián a papriku. Dobře promíchejte.
Povrch kýty pokapejte olejem a vetřete do ní připravenou marinádu. Pokud je kýta s kostí, nezapomeňte marinádu vetřít také do okolí kosti.
Marinovanou kýtu vložte do vhodné nádoby, přikryjte a nechte v lednici alespoň 12 hodin odležet. Občas kýtu otočte, aby se marináda rovnoměrně rozložila.
Poté je kýta připravena k pečení podle vašeho oblíbeného receptu. Marináda se dá použít také jako marináda na předuzenou kýtu.