Makový dort s cherry džemem
Skvělý desert spojující mak a třešně.
Ingredience
Košík
- 150 g mouka hladká speciální
- 50 rozpuštěné máslo
- 50 g Med
- 1 ks vejce
- 1 čl prášek do pečiva
- Štipka Nástroje
Nástroje
- 100 g Máslová pomazánka
- 250 g Hrudkovitý tvaroh
- 100 g mletý mák
- 1 ks vejce
- 50 g Med
- 50 g Protein vanilka nebo více sladidel
- 50 ml mléko
- 1 balení Vanilkový cukr
- 1 pl Vanilkový pudinkový prášek zlatého klasu
Poleva
- 200 g Třešňové želé allnutrition
- 1 pl Zlatý snop
- 2 pl voda
- Případné sladidlo
Nejnovější letáky
Postup
Všechny ingredience na těsto smícháme. Ručně vypracujeme těsto, které odložíme na půl hodiny do lednice. Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme mák, vanilkový cukr, protein a mléko. V druhé míse smícháme tvaroh s pomazánkovým máslem, vejcem a medem. Obě směsi smícháme dohromady. Kulatou formu o průměru 20 cm vystelíme pečicím papírem. Na dno a po okrajích rozmačkáme připravené těsto (můžeme jej i vyválet). Těsto propícháme vidličkou a naplníme náplní. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 45-50 minut. Po upečení necháme vychladnout v mírně otevřené troubě. Na polevu si v míse rozmícháme zlatý klas ve vodě. Džem dáme do hrnce, přidáme rozmíchaný zlatý klas s vodou. Podle chuti můžeme osladit a vaříme do zhoustnutí. Navrstvíme na vychladlý koláč a odložíme do lednice.