INZERCE
Zdroj: Pixabay
Listový špenát s těstovinami
Listový špenát s těstovinami je skvělým jídlem, které je rychlé, zdravé a chutné. Je ideální pro večeři, když nemáte moc času na přípravu složitějších pokrmů. Tento recept je vegetariánský, ale pokud máte raději maso, můžete jej přidat.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g těstovin (například penne)
- 500 g mraženého listového špenátu
- 2 Lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 150 g sýru (například mozzarelly nebo goudy)
- 100 ml smetany na vaření
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Uvařte těstoviny dle návodu na balení. Přeceďte a odložte stranou.
2. Krok
Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte posekaný česnek.
3. Krok
Jakmile česnek zezlátne, přidejte mražený špenát a vařte do doby, než se špenát rozpadne a voda z něj odpaří.
4. Krok
Do špenátu přidejte sůl, pepř a smetanu a nechte povařit na středním ohni.
5. Krok
Nakonec přidejte uvařené těstoviny a nakrájený sýr. Promíchejte a pokud je to nutné, ochuťte.
6. Krok
Podávejte horké.