INZERCE
Lasagne z červené čočky
Velmi dobré jídlo bez masa. Luštěniny v receptu nahrazují zdroj bílkovin, které jsou ve zdravém jídelníčku základ.
INZERCE
Ingredience
porce
6
Suroviny
- 500 g červené čočky
- 400 g drcených rajčat nebo pyré
- 8 plátků lasagne
- 1 PL bio bujónu
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 200 g strouhané mozzarely
Bešamel
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 500 ml mléka
- 1 lžička muškatového oříšku
- 1 špetka soli
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Nejprve properte čočku. Poté ji uvařte dle návodu na obale a do vody přidejte špetku soli a bio bujónu. Uvařenou čočku slijte. Na dno pekáče nalijte 100 ml vody. Položte plátky lasagní a na ně navrstvěte část čočky (množství odměřte tak, aby vám zbylo na 2 vrstvy) na čočku přidejte drcená rajčata nebo pyré, opět půlku z množství a z lehka promíchejte. Na pyré opět plátky lasagní a postup opakujte. Posypte sýrem. Nakonec si z mléka, mouky a koření, uvařte bešamel. Tím polijte připravenou směs a dejte péct na 180 st., na 40 minut.
2. Krok
Dobrou chuť 🍀