INZERCE

Lasagne z červené čočky

Velmi dobré jídlo bez masa. Luštěniny v receptu nahrazují zdroj bílkovin, které jsou ve zdravém jídelníčku základ.

INZERCE

Ingredience

porce
6

Suroviny

  • 500 g červené čočky Přidáno do
  • 400 g drcených rajčat nebo pyré Přidáno do
  • 8 plátků lasagne Přidáno do
  • 1 PL bio bujónu Přidáno do
  • 1 špetka soli Přidáno do
  • 1 špetka pepře Přidáno do
  • 200 g strouhané mozzarely Přidáno do

Bešamel

  • 100 g celozrnné špaldové mouky Přidáno do
  • 500 ml mléka Přidáno do
  • 1 lžička muškatového oříšku Přidáno do
  • 1 špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve properte čočku. Poté ji uvařte dle návodu na obale a do vody přidejte špetku soli a bio bujónu. Uvařenou čočku slijte. Na dno pekáče nalijte 100 ml vody. Položte plátky lasagní a na ně navrstvěte část čočky (množství odměřte tak, aby vám zbylo na 2 vrstvy) na čočku přidejte drcená rajčata nebo pyré, opět půlku z množství a z lehka promíchejte. Na pyré opět plátky lasagní a postup opakujte. Posypte sýrem. Nakonec si z mléka, mouky a koření, uvařte bešamel. Tím polijte připravenou směs a dejte péct na 180 st., na 40 minut.

2. Krok

Dobrou chuť 🍀

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty