Zdroj: Pixabay
Lahodné domácí vegetariánské párky v rohlíku
Tyto vegetariánské hot dogy jsou lahodnou alternativou tradičních masových hot dogů. Jsou vyrobeny z jednoduchých rostlinných surovin a jsou ideální pro rychlou a snadnou večeři uprostřed týdne nebo letní grilování. Tyto hot dogy jsou bohaté na bílkoviny a plné chuti, takže si je určitě oblíbí i nevegetariáni.
Ingredience
Pro vegetariánské hot dogy:
- 4 Vegetariánské klobásy
- 4 Vegetariánské klobásy
- 4 Housky na párky v rohlíku
- 2 pl olivový olej
Na zálivky:
- 1 Cibule nakrájená na tenké plátky
- 1 Rajče nakrájené na tenké plátky
- 4 Okurky nakrájené na tenké plátky
- Hořčičná omáčka, podle chuti
- Kečup, podle chuti
- Veganská majonéza, podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve na velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Jakmile se olej rozpálí, přidejte vegetariánské klobásy a opékejte je, dokud nebudou z každé strany zlatavě hnědé, přibližně 5 minut z každé strany.
Zatímco se klobásy vaří, připravte si zálivky. Nakrájejte cibuli, rajčata a okurky a dejte je stranou.
Jakmile jsou klobásy upečené, vyjměte je z pánve a dejte je stranou, aby mírně vychladly.
Párky v rohlíku sestavte tak, že do každé housky uděláte zářez (ale ne až do konce) a vložíte do ní párek. Navrch dejte nakrájenou cibuli, rajčata, kyselé okurky, hořčici, kečup a veganskou majonézu. Podle potřeby osolte a opepřete.
Vegetariánské hot dogy ihned podávejte s bramborovými lupínky nebo čerstvým salátem.