INZERCE

Zdroj: Purple Goose form Getty Images

Kyselá babiččina panenka

Super recept na kváskové babiččiny dolky.

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 30 g čerstvé droždí Přidáno do
  • 1 lžíce Cukr Přidáno do
  • 200 ml Vlažná voda Přidáno do
  • 300 g Hladká mouka Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Droždí rozdrobte do misky, přidejte lžičku cukru a zalijte vlažnou vodou. Počkejte, až kvásek začne pracovat, asi 10 minut.

2. Krok

Přidejte mouku, vejce a špetku soli a vypracujte těsto. V případě potřeby můžete přidat trochu vody. Těsto by nemělo být příliš husté.

3. Krok

Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě asi 1 hodinu kynout.

4. Krok

Když je těsto hotové, můžete začít smažit dolky na oleji na pánvi.

5. Krok

Hotové panenky podávejte ještě teplé. My je doma rádi jíme s marmeládou nebo medem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty