INZERCE
Zdroj: Purple Goose form Getty Images
Kyselá babiččina panenka
Super recept na kváskové babiččiny dolky.
INZERCE
Ingredience
porce
15
- 30 g čerstvé droždí
- 1 lžíce Cukr
- 200 ml Vlažná voda
- 300 g Hladká mouka
- 1 ks vejce
- špetka soli
- olej na smažení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Droždí rozdrobte do misky, přidejte lžičku cukru a zalijte vlažnou vodou. Počkejte, až kvásek začne pracovat, asi 10 minut.
2. Krok
Přidejte mouku, vejce a špetku soli a vypracujte těsto. V případě potřeby můžete přidat trochu vody. Těsto by nemělo být příliš husté.
3. Krok
Těsto přikryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
4. Krok
Když je těsto hotové, můžete začít smažit dolky na oleji na pánvi.
5. Krok
Hotové panenky podávejte ještě teplé. My je doma rádi jíme s marmeládou nebo medem.