INZERCE
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Kuřecí stehna na kyselém zelí s brambory
Tradiční slovenský recept, který dokáže potěšit každého gurmána. Kuřecí stehna se pečou na kyselém zelí a podávají se s brambory.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Kuřecí stehýnka
- 4 ks Kuřecí stehna
- 2 čajové lžičky Sůl
- 1 čajová lžička černý pepř
Kyselé zelí
- 500 g kysané zelí
Brambory
- 800 g Brambory
- 1 čajová lžička Sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180°C. Kuřecí stehýnka osolte, opepřete.
2. Krok
Zakyslou kapustu vložte do vymaštěného pekáče a na ni položte kuřecí stehna. Dohromady pečeme 45 minut.
3. Krok
Mezitím, co se peče maso, oloupejte brambory, nakrájejte je na kostky a osolte.
4. Krok
Po 45 minutách vyjměte pekáč z trouby a přidejte je k kuřecím stehnům.
5. Krok
Vraťte plech do trouby a pečte dalších 40 minut.
6. Krok
Brambory je možné vařit i samostatně v hrnci a podávat s masem.