INZERCE

Kulajda s houbami a vejcem

Kulajda z čerstvých hub je tradiční česká polévka, která se vyznačuje jemně pikantní chutí, krémovou konzistencí a šťavnatými houbami. Toto jídlo je ideální na chladné podzimní dny a zasytí i nejnáročnější chuťové pohárky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g brambor Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 200 g žampiónů, ale můžete použít jakékoliv houby dle své chuti Přidáno do
  • 1 Lžíce soli Přidáno do
  • 1 Lžíce pepře Přidáno do
  • 2 lžíce mouky Přidáno do
  • sklenice smetany na vaření Přidáno do
  • 2 dcl vody Přidáno do
  • 2 čerstvé koprové stonky Přidáno do
  • petrželka na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve si oloupejte a nakrájejte brambory na malé kostičky a cibuli na drobné kousky.

2. Krok

Na pánev dejte trochu oleje a osmahněte cibuli dozlatova. Poté přidejte nakrájené brambory a nakrájené houby. Osolte a opepřete.

3. Krok

Přilijte do pánve vodu a vařte 20-25 minut. Poté odstavte a nechte mírně vychladnout.

4. Krok

Připravte si zálivku smícháním mouky, smetany a vody v malém hrníčku.

5. Krok

Do polévky přidejte zálivku a koprové stonky. Polévku vrátíte na střední oheň a vařte dalších 15 minut.

6. Krok

Poté vložte do polévky vajíčka a nechte je vařit až do ztuhnutí.

7. Krok

Před podáváním polévku dochuťte solí a pepřem, na vrch přihoďte petruželku.

8. Krok

Nakonec polévku rovnou podáváme s vajíčkem na jakýkoliv způsob dle volby.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty