Krůtí směs s kokosovo-arašídovou omáčkou
Pokrm pro příznivce rychlých jídel jedné pánve na asijský způsob
Ingredience
* Základ na omáčku
- 400 ml voda
- 3 pl Škrob
- 4 pl sójová omáčka
Ostatní
- 400 g krůtí prso
- 250 g žampiony
- 2 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 svazek jarní cibulky
- 70 g Kukuřice
- 200 ml kokosové mléko
- 2 pl arašídový krém
- 2 pl sezamový olej
- 2 pl Škrob
- sůl
- chilli v prášku
Nejnovější letáky
Postup
*Vodu se škrobem a sójovou omáčkou důkladně smícháme
👉🏻Krůtí prsa nakrájejte na proužky a obalte ve škrobu , poté je opečte ze všech stran na rozehřáté pánvi se sezamovým oleje a vyjměte.
👉🏻 Žampiony a mrkev nakrájejte na plátky, papriku na proužky. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a oddělte bílé části od zelených.
👉🏻 Na stejné pánvi nejprve lehce orestujte bílé části jarní cibulky a poté přidejte všechnu zeleninu s houbami a kukuřicí a krátce osmahněte.
👉🏻* Přidejte připravenou tekutinu, kokosové mléko a arašídové máslo, promíchejte, vraťte maso, podle chuti okořeňte a krátce povařte, dokud omáčka mírně nezhoustne.
Vypněte plotýnku a nakonec vmíchejte zelené části jarních cibulek a podávejte Jasmínová rýže se hodí skvěle jako příloha, na topping opečená sezamová semínka Dobrou chuť 💫