INZERCE

Krkonošské kyselo s houbami

Nejlepší krkonošské kyselo je tradiční česká polévka, která se připravuje z kysaného chleba a hub. Je typickým reprezentantem krkonošské kuchyně. Je bohaté na živiny a je ideální teplý pokrm pro chladné dny.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 400 g kysaného chleba Přidáno do
  • kousek máslového rohlíku Přidáno do
  • 2 Lžíce soli Přidáno do
  • 1 hlavu cibule Přidáno do
  • 4 Lžíce mouky Přidáno do
  • 400 g hub Přidáno do
  • 2 Lžíce sádla Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 8 vajec Přidáno do
  • 4 Lžíce octa Přidáno do
  • 2 l vody Přidáno do
  • Trochu kmínu Přidáno do
INZERCE

Postup

105 min.
1. Krok

Do velkého hrnce nasypte kysaný chleb spolu s drobky z rohlíku, přidejte vodu a sůl a nechejte to asi hodinu stát.

2. Krok

Mezitím orestujte na sádle najemno pokrájenou cibuli, přidejte mletý česnek a pokrájené houby. Podle potřeby přilijte trochu vody a dusíme, dokud houby nezměknou.

3. Krok

Do změklých hub přidejte mouku a orestujte ji do zlatova.

4. Krok

Po hodině rozmixujte chlebovou směs (nejlépe ponorným mixérem přímo v hrnci) a přivedete k varu.

5. Krok

Do vařící se směsi postupně přidejte orestované houby s moukou. Pořádně promíchejte a nechte ještě chvíli vařit.

6. Krok

Podle chuti přidejte ocet, sůl a kmín.

7. Krok

Ve vajec připravte klasickou míchanou vejce a přidejte ji do polévky.

8. Krok

Podávejte horké.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty