INZERCE

Krkonošské kyselo s houbami

Nejlepší krkonošské kyselo je tradiční česká polévka, která se připravuje z kysaného chleba a hub. Je typickým reprezentantem krkonošské kuchyně. Je bohaté na živiny a je ideální teplý pokrm pro chladné dny.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 400 g kysaného chleba Přidáno do
  • kousek máslového rohlíku Přidáno do
  • 2 Lžíce soli Přidáno do
  • 1 hlavu cibule Přidáno do
  • 4 Lžíce mouky Přidáno do
  • 400 g hub Přidáno do
  • 2 Lžíce sádla Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 8 vajec Přidáno do
  • 4 Lžíce octa Přidáno do
  • 2 l vody Přidáno do
  • Trochu kmínu Přidáno do
INZERCE

Postup

105 min.
1. Krok

Do velkého hrnce nasypte kysaný chleb spolu s drobky z rohlíku, přidejte vodu a sůl a nechejte to asi hodinu stát.

2. Krok

Mezitím orestujte na sádle najemno pokrájenou cibuli, přidejte mletý česnek a pokrájené houby. Podle potřeby přilijte trochu vody a dusíme, dokud houby nezměknou.

3. Krok

Do změklých hub přidejte mouku a orestujte ji do zlatova.

4. Krok

Po hodině rozmixujte chlebovou směs (nejlépe ponorným mixérem přímo v hrnci) a přivedete k varu.

5. Krok

Do vařící se směsi postupně přidejte orestované houby s moukou. Pořádně promíchejte a nechte ještě chvíli vařit.

6. Krok

Podle chuti přidejte ocet, sůl a kmín.

7. Krok

Ve vajec připravte klasickou míchanou vejce a přidejte ji do polévky.

8. Krok

Podávejte horké.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2769 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1363 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty