Zdroj: EzumeImages from Getty Images
Krevetová polévka Bisque
Bisque je klasická francouzská polévka, která se připravuje z krevet a je často podávána jako předkrm. Tato hustá, krémová a bohatě ochucená polévka, v níž jsou krásně zachovány chutě mořských plodů, je skutečně gurmánským zážitkem!
Ingredience
- 1 kg krevet
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 50 g masla
- 2 Lžíce rajčatového puré
- 11⁄2 l vody
- 2 Pobočky petržele
- 2 Lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany na vaření
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Krevety očistěte a odstraňte hlavy a těla. Hlavy a těla nechte stranou a krevety odložte do lednice.
Na pánvi rozpusťte máslo a pak přidejte cibuli, mrkve a česnek. Nechte zesklovatět.
Přidejte hlavy a těla krevet a smažte, dokud nezmění barvu na růžovou.
Přidejte rajčatové puré a smažte dalších pár minut.
Přilejte vodu a vařte ji 30 minut na mírném ohni.
Po 30 minutách procedíme vývar a držíme ho stranou.
Přidejte mouku do pánve a směs opět promíchejte.
Pomalu přilejte vývar do pánve a promíchejte ho. Výsledkem by měla být velmi hustá směs.
Přilejte smetanu na vaření, přidejte krevety a ochuťte je solí a pepřem.