INZERCE

Křemové rizoto s houbami

Jedním z našich oblíbených letních receptů je určitě toto křemové rizoto. Neváhej a vyzkoušej i ty.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 400 g Rýže Přidáno do
  • 250 g houby Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 250 ml smetana na vaření Přidáno do
  • 500 ml Vývar z hřibů Přidáno do
  • 1 čl sůl Přidáno do
  • 1 čl mletý černý pepř Přidáno do
  • malá hrstka Petržel Přidáno do
  • 1 pl olivový olej Přidáno do
  • 2 pl Strouhaný sýr Grana Padano Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Cibuli očistíme, nakrájíme a opražíme na olivovém oleji.

2. Krok

Hřiby také očistíme, hlavy nakrájíme na malé kousky a přidáme k cibuli.

3. Krok

Zbylé části hřibů zalijeme vodou a vaříme 10 minut.

4. Krok

K opečené cibuli a hříbům přidáme rýži, kterou postupně zalejeme vývarem z hřibů. Následně přidáme sůl a koření.

5. Krok

Když je rýže měkká, zalijeme ji smetanou a přidáme máslo.

6. Krok

Vaříme za stálého míchání, aby se chutě spojily.

7. Krok

Nakonec přidáme Grana Padano a naposled promícháme.

8. Krok

PODÁVÁNÍ: Risotto podáváme na hluboký talíř. Posypeme sýrem Grana Padano a ozdobíme petrželovou natí.

9. Krok

Skvělé krémové risotto, chutná skoro jako to pravé italské.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty