INZERCE
Křemové rizoto s houbami
Jedním z našich oblíbených letních receptů je určitě toto křemové rizoto. Neváhej a vyzkoušej i ty.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 400 g Rýže
- 250 g houby
- 1 ks cibule
- 250 ml smetana na vaření
- 500 ml Vývar z hřibů
- 1 čl sůl
- 1 čl mletý černý pepř
- malá hrstka Petržel
- 1 pl olivový olej
- 2 pl Strouhaný sýr Grana Padano
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Cibuli očistíme, nakrájíme a opražíme na olivovém oleji.
2. Krok
Hřiby také očistíme, hlavy nakrájíme na malé kousky a přidáme k cibuli.
3. Krok
Zbylé části hřibů zalijeme vodou a vaříme 10 minut.
4. Krok
K opečené cibuli a hříbům přidáme rýži, kterou postupně zalejeme vývarem z hřibů. Následně přidáme sůl a koření.
5. Krok
Když je rýže měkká, zalijeme ji smetanou a přidáme máslo.
6. Krok
Vaříme za stálého míchání, aby se chutě spojily.
7. Krok
Nakonec přidáme Grana Padano a naposled promícháme.
8. Krok
PODÁVÁNÍ: Risotto podáváme na hluboký talíř. Posypeme sýrem Grana Padano a ozdobíme petrželovou natí.
9. Krok
Skvělé krémové risotto, chutná skoro jako to pravé italské.