INZERCE

Zdroj: Pixabay

Krémové houbové rizoto

Klasické italské rizoto, které dostane unikátní chuť díky kombinaci různých druhů hub. Toto jídlo je ideální pro romantickou večeři i pro rodinný oběd. houbové rizoto recept

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g Arborio ryže Přidáno do
  • 500 g směsi lesních hub Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 l vývaru (hovězí nebo zeleninový) Přidáno do
  • 100 ml bílého suchého vína Přidáno do
  • 50 g Parmezánu Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a rýži. Rýži smažte, dokud není skleněná.

2. Krok

Přilijte víno a poduste, dokud víno nevypaří.

3. Krok

Přidejte houby a směs restujte, dokud houby neuvolní vodu.

4. Krok

Poté začněte postupně přilévat vývar. Po každém přilítí vývaru počkejte, dokud rýže vývar nenasákne, a pak přilijte další. Celý proces by měl trvat přibližně 20 minut.

5. Krok

Rýži ochutnejte, pokud je hotová, nastrouhejte do ní parmezán, promíchejte a podávejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty