INZERCE
Zdroj: Pixabay
Krémové houbové rizoto
Klasické italské rizoto, které dostane unikátní chuť díky kombinaci různých druhů hub. Toto jídlo je ideální pro romantickou večeři i pro rodinný oběd. houbové rizoto recept
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 300 g Arborio ryže
- 500 g směsi lesních hub
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l vývaru (hovězí nebo zeleninový)
- 100 ml bílého suchého vína
- 50 g Parmezánu
- sůl, pepř
- olivový olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a rýži. Rýži smažte, dokud není skleněná.
2. Krok
Přilijte víno a poduste, dokud víno nevypaří.
3. Krok
Přidejte houby a směs restujte, dokud houby neuvolní vodu.
4. Krok
Poté začněte postupně přilévat vývar. Po každém přilítí vývaru počkejte, dokud rýže vývar nenasákne, a pak přilijte další. Celý proces by měl trvat přibližně 20 minut.
5. Krok
Rýži ochutnejte, pokud je hotová, nastrouhejte do ní parmezán, promíchejte a podávejte.