Zdroj: Pixabay: catceeq
Krémová vegetariánská polévka ze sladkých brambor
Tuto polévku jsem si velmi oblíbila. Poprvé jsem ji ochutnala jednoho chladného zimního večera a okamžitě mě zaujala její pikantní a zároveň sladká chuť. Zahřeje vás zevnitř a je výjimečně chutná. Především se mi líbí snadná příprava a to, že všechny ingredience už máte většinou doma.
Ingredience
- 1 kg Sladké brambory
- 2 mrkev
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninový vývar
- 2 KL olivový olej
- sůl, pepř
- 1 KL kmín
- 200 ml Kokosové mléko
- Strouhaný sýr na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Přípravu sladké bramborové polévky začněte oloupáním a nakrájením sladkých brambor a mrkve na kostičky. Doporučuji nekrájet sladké brambory na příliš malé kousky, jinak by se mohly během vaření rozpadnout.
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte na olivovém oleji ve velké pánvi, dokud nezprůsvitní. Je důležité, abyste to dělali na středním až mírném ohni, aby se česnek nepřipálil a nezhořkl.
Přidejte sladké brambory a mrkev a zalijte zeleninovým vývarem. Přiveďte polévku k varu, snižte teplotu a vařte asi 30 minut, nebo dokud zelenina zcela nezměkne.
Nyní polévku rozmixujte ručním mixérem na krémovou kaši. Během tohoto procesu je velmi užitečné sundat pánev z ohně, abyste se vyhnuli rozstřiku a případnému popálení.
Přidejte kokosové mléko a kmín, osolte a opepřete a znovu dobře promíchejte. Kokosové mléko dodá polévce příjemnou krémovitost a kmín lehkou orientální příchuť.
Před podáváním můžete sladkou bramborovou polévku ozdobit čerstvě nastrouhaným sýrem. Ten jí dodá příjemný barevný kontrast a dokonale doplní její chuť.