INZERCE
Korejské hovězí bulgogi

Korejské hovězí bulgogi

Super snadný recept na korejské BBQ s nejchutnější marinádou! Tenké, jemné plátky masa s rychlou marinádou.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 g vykostěné roštěnky Přidáno do
  • 2 korejské hrušky Přidáno do
  • 2 žlutá cibule Přidáno do
  • 250 ml korejské BBQ omáčky Bulgogi Přidáno do
  • 2 Lžíce tmavého sezamového oleje Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 3 ks nasekané jarní cibulky Přidáno do
  • 1 Lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru Přidáno do
  • 1 Lžíce gochujang chilli pasty Přidáno do
  • 2 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
  • 1 lžička pražených sezamových semínek k servírování Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Roštěnku očistěte a nakrájejte přes vlákno na tenké plátky o tloušťce 1/4 palce.

2. Krok

Ve střední misce smíchejte nastrouhanou korejskou hrušku, korejskou BBQ omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, česnek, zázvor a gochujang chilli pastu.

3. Krok

Nakrájené hovězí plátky vložte do sáčku nebo misky a marinujte alespoň 2 hodiny až přes noc, občas maso otočte.

4. Krok

Zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje v litinové grilovací pánvi na středně vysokou teplotu.

5. Krok

V dávkách přidejte naložené maso na grilovací pánev v jedné vrstvě a zprudka opékejte, jednou otočte, dokud se neopečé a nepropeče, asi 2-3 minuty z každé strany.

6. Krok

Ja k masu přidal ještě nakrájenou cibuli žlutou nakrájenou na nudličky.

7. Krok

Pokud vám zůstala marináda přidejte k masu a suroviny v ní ještě zlehka opečte.

8. Krok

Ihned podávejte, ozdobené zelenou jarní cibulkou a opraženými sezamovými semínky, je-li to žádoucí

Korejské hovězí bulgogi - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2838 recepty

Rýže

176 recepty

Saláty

271 recepty

Dýně

51 recepty

Droždí

252 recepty

Mascarpone

132 recepty

Dezert

1917 recepty

Pomazánky

200 recepty

Nepečené

204 recepty

Zelí

166 recepty