Korejské hovězí bulgogi
Super snadný recept na korejské BBQ s nejchutnější marinádou! Tenké, jemné plátky masa s rychlou marinádou.
Ingredience
- 600 g vykostěné roštěnky
- 2 korejské hrušky
- 2 žlutá cibule
- 250 ml korejské BBQ omáčky Bulgogi
- 2 Lžíce tmavého sezamového oleje
- 3 stroužky česneku
- 3 ks nasekané jarní cibulky
- 1 Lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 Lžíce gochujang chilli pasty
- 2 Lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička pražených sezamových semínek k servírování
Nejnovější letáky
Postup
Roštěnku očistěte a nakrájejte přes vlákno na tenké plátky o tloušťce 1/4 palce.
Ve střední misce smíchejte nastrouhanou korejskou hrušku, korejskou BBQ omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, česnek, zázvor a gochujang chilli pastu.
Nakrájené hovězí plátky vložte do sáčku nebo misky a marinujte alespoň 2 hodiny až přes noc, občas maso otočte.
Zahřejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje v litinové grilovací pánvi na středně vysokou teplotu.
V dávkách přidejte naložené maso na grilovací pánev v jedné vrstvě a zprudka opékejte, jednou otočte, dokud se neopečé a nepropeče, asi 2-3 minuty z každé strany.
Ja k masu přidal ještě nakrájenou cibuli žlutou nakrájenou na nudličky.
Pokud vám zůstala marináda přidejte k masu a suroviny v ní ještě zlehka opečte.
Ihned podávejte, ozdobené zelenou jarní cibulkou a opraženými sezamovými semínky, je-li to žádoucí