INZERCE
Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky
Kopřivový špenát
Chutný a zdravý kopřivový špenát je skvělým jarním jídlem, které je bohaté na vitamíny. Připravte si tento tradiční recept rychle a jednoduše.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 mladá kopřiva
- 1 ks cibule
- 2 Lžíce Hery
- 1 Lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- 1 pinch muškátového oříšku
- 1 ks vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Kopřivy opláchněte pod teplou vodou a osušte.
2. Krok
Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
3. Krok
Přidejte kopřivy a dusíme pár minut, dokud nezměknou.
4. Krok
Posypeme moukou, promícháme a zalijeme mlékem.
5. Krok
Přidáme muškátový oříšek a necháme zhoustnout.
6. Krok
Do zahustěného špenátu za stálého míchání vmícháme vejce a jemně promícháme.
7. Krok
Podáváme s vařenými bramborami nebo knedlíkem.