INZERCE
Zdroj: FB: Vaříme mňamky, holky a kluci
Šťouchané brambory podle Pohlreicha
Šťouchané brambory je tradiční české jídlo, které je rychlé a snadné na přípravu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg brambory
- 200 g slanina
- 1 ks cibule
- 3 ks stroužky česneku
- 50 g máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce, přidejte vodu a vařte, dokud nejsou měkké.
2. Krok
Mezitím na pánvi osmažte slaninu, dokud není křupavá. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezíská zlatavou barvu.
3. Krok
Když jsou brambory vařené, slijte vodu a přidejte máslo. Šťouchajte brambory, dokud nezískají požadovanou konzistenci.
4. Krok
Přidejte směs slaniny, cibule a česneku hned po smíchání. Důkladně promíchejte a podávejte teplé.