INZERCE

Zdroj: FB: Vaříme mňamky, holky a kluci

Šťouchané brambory podle Pohlreicha

Šťouchané brambory je tradiční české jídlo, které je rychlé a snadné na přípravu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg brambory Přidáno do
  • 200 g slanina Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 3 ks stroužky česneku Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce, přidejte vodu a vařte, dokud nejsou měkké.

2. Krok

Mezitím na pánvi osmažte slaninu, dokud není křupavá. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezíská zlatavou barvu.

3. Krok

Když jsou brambory vařené, slijte vodu a přidejte máslo. Šťouchajte brambory, dokud nezískají požadovanou konzistenci.

4. Krok

Přidejte směs slaniny, cibule a česneku hned po smíchání. Důkladně promíchejte a podávejte teplé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty