Zdroj: Canva
Kapustové karbanátky bez masa
Nejíte maso či hledáte nový zajímavý recept? Zdravé kapustové karbanátky jsou levné, rychlé a skvěle chutnají! Pojďte si je se mnou uvařit.
Ingredience
- 1⁄2 Hlavy bílé kapusty
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce olivového oleje
- 2 vejce
- 1⁄2 hrnku strouhanky
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 Lžíce majoránky
- sůl
- pepř
- olej
Nejnovější letáky
Postup
Prvně nakrájíme kapustu na jemné proužky.
V pánvi si rozehřejeme olivový olej a restujeme nakrájenou cibuli a česnek, dokud nejsou krásně sklovatělé.
Přidáme nakrájenou kapustu a osolíme.
Takhle dusíme cca 10 minut, dokud kapusta zcela nezměkne.
Přidáme strouhanku, hladkou mouku, vejce, majoránku a opepříme dle chuti.
Dobře promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
Z hmoty vytvarujeme karbanátky o velikosti dlaně.
Na pánvi si rozehřejeme olej a opékáme karbanátky z obou stran asi 4-5 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé.
Hotové kapustové karbanátky podáváme s bramborami či rýží a zeleninovým salátem.
Tento pokrm je skvělou alternativou pro ty, kteří nejí maso.
Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako součást pohoštění na oslavě.
Alternativa k těmto karbanátkům jsou kapustové karbanátky s mletým masem.