INZERCE

Kančí na víně

Kančí na červeném víně je tradiční česká receptura, kterou můžete servírovat při speciálních příležitostech. Kousek masa je pečený do měkka, a to v marinádě z červeného vína a bylinek, které dodávají masu neodolatelnou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg kančího masa Přidáno do
  • 1 litrů červeného vína Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • 1 Petržel Přidáno do
  • 5 kuliček nového koření Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • 3 Lžíce oleje Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Měkké části kančího masa nakrájejte na menší kousky. Cibuli, mrkvu a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky.

2. Krok

Maso dejte do misky, přidejte nakrájenou zeleninu, bobkový list, nové koření, prolisovaný česnek a zalijte vínem. Nechte maso marinovat přes noc.

3. Krok

Druhý den maso vyjměte z marinády, osušte a okořeňte solí a pepřem. Zeleninu a koření nechte v marinádě.

4. Krok

Na pánvi rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte do hněda.

5. Krok

Opečené maso vložte do pekáče, přidejte zeleninu s kořením z marinády a zalijte vývarem. Přikryjte a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na 2 hodiny.

6. Krok

Hotové jídlo podávejte například s knedlíkem a brusinkovou omáčkou. Kančí na víně s brusinkami je u konce!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty