Kančí na víně
Kančí na červeném víně je tradiční česká receptura, kterou můžete servírovat při speciálních příležitostech. Kousek masa je pečený do měkka, a to v marinádě z červeného vína a bylinek, které dodávají masu neodolatelnou chuť.
Ingredience
- 1 kg kančího masa
- 1 litrů červeného vína
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 Petržel
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- pepř
- 3 Lžíce oleje
- 500 ml hovězího vývaru
Nejnovější letáky
Postup
Měkké části kančího masa nakrájejte na menší kousky. Cibuli, mrkvu a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky.
Maso dejte do misky, přidejte nakrájenou zeleninu, bobkový list, nové koření, prolisovaný česnek a zalijte vínem. Nechte maso marinovat přes noc.
Druhý den maso vyjměte z marinády, osušte a okořeňte solí a pepřem. Zeleninu a koření nechte v marinádě.
Na pánvi rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte do hněda.
Opečené maso vložte do pekáče, přidejte zeleninu s kořením z marinády a zalijte vývarem. Přikryjte a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na 2 hodiny.
Hotové jídlo podávejte například s knedlíkem a brusinkovou omáčkou. Kančí na víně s brusinkami je u konce!