Zdroj: JJPaden from Getty Images
Kachní játra s cibulí
Kachní játra s cibulí jsou jedním z těch pokrmů, které vždy potěší a překvapí svou hlubokou chutí.
Ingredience
- 4 Kusy Kachní játra
- 2 ks Cibule
- 4 stroužky Česnek
- 1⁄2 šálky Jemně nasekané bylinky
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř
- 1⁄2 šálky Vývar
- 3 pl Máslo
- 1⁄2 šálky bílé víno
Nejnovější letáky
Postup
Očistěte kachní játra od šlach a omyjte je. Osušte je a nakrájejte na tenké plátky. Poté je okořeňte a osolte.
Na pánvi rozpusťte máslo. Přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a pomalu ji smažte, dokud nezíská zlatavou barvu.
K cibuli přidejte nasekané stroužky česneku. Smažte ještě několik minut.
Když je cibule s česnekem hotová, vyndejte ji na talíř a na pánvi osmažte játra. Smažte je na středním plameni asi 2 minuty z každé strany.
Když jsou játra hotová, přidejte zpět cibuli, přilijte vývar, a pokud máte, i trochu bílého vína. Vše promíchejte a nechte ještě několik minut dusit na mírném ohni.
Nakonec přidejte bylinky, promíchejte a podávejte. Kachní játra s cibulí jsou vynikající s chlebem nebo rýží.