INZERCE
Zdroj: Pixabay
Jemný hráškový krém
Hráškový krém je skvělá klasická polévka plná bílkovin, rychlá na přípravu a naprosto vynikající.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g čerstvého hrášku
- 1 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 ml smetany
- a sůl pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Očistěte a nakrájejte cibuli a česnek.
2. Krok
V kastrolu na másle orestujte cibuli a česnek do sklovita.
3. Krok
Přidejte hrášek a zalijte vývarem.
4. Krok
Přiveďte k varu a pak snižte teplo a vařte pod pokličkou asi 20 minut, nebo dokud není hrášek měkký.
5. Krok
Poté přidejte smetanu a rozmixujte krém ponorným mixérem nebo v mixéru.
6. Krok
Osolte a opepřete podle chuti.