Jemné kvasné buchtičky s česnekovo- sýrovou náplní
Jemné kvasné těsto plněné úžasnou náplní z kombinace česneku medvědího a sýra. Česnek medvědí je zdravý, chutný a dá se v kuchyni využít univerzálně.
Ingredience
Na cestu
- 500 g mouka hladká speciální
- 100 ml jogurt
- 50 ml olej
- 50 ml olivový olej
- 200 ml mléko
- 21 g čerstvé droždí
- 11⁄2 kl Sůl
- 2 pl cukr
Uložit přeložený text
- Medvědí česnek
- Sýr v soleném nálevu
- Sůl
# Nástroje ## funkce jmenný prostor funkce { // Uložit přeložený text type save_translation = (_: { text: string, }) => any; } // jmenný prostor funkce
- 1 pl voda
- 1 ks žloutek
- Semínka
Nejnovější letáky
Postup
Z připravených ingrediencí si vypracujeme poloměkké nelepivé těsto, které necháme cca.30-35 minut kynout, záleží na pokojové teplotě.
Mezitím si nakrájíme medvědí česnek, který smícháme s rozdrceným sýrem a trochu ho i osolíme. Sýr jsem použila kravský v slaném nálevu asi 300g, ale můžete dát i méně nebo více, jak vám chutná :-) Medvědí česnek jsem měla za pořádné 2-3 hrsti.
Když nám těsto kynulo, rozdělíme jej na 12 stejných kousků, které ještě jednou prohneme do bochánků. Bochánek trochu vyválíme, do středu dáme bohatě náplň a uzavřeme jako buchtičku. Položíme na plech s papírem, potřeme žloutkem smíchaným s trochou vody a posypeme semínky. Pečeme ve předem rozehřáté troubě na 180 °C cca 25 minut.
Tyto slané buchtičky jsou nádherně chutné. Těsto velmi jemné, měkké a samo o sobě skvělé chuti :-) Náplň je také velmi chutná a je jí skutečně dost. A co je také velmi důležité, toto pečivo zůstane krásně měkké i druhý den!!! Dobrou chuť!
Další mé recepty najdete také na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube