INZERCE

Zdroj: Pixabay : Engin_Akyurt

Jednoduché kaštany v troubě

Není nic lepšího než čerstvě upečené kaštany v troubě. Sladká oříšková chuť těchto plodů v kombinaci s praskajícím, útulným ohněm je prostě nepřekonatelná. Přípravě kaštanů se věnuji již řadu let a objevil jsem několik důležitých aspektů, o které bych se s vámi rád podělil.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Kaštany Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • voda Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Nejprve kaštany důkladně omyjte. Poté ostrým nožem nařízněte slupku kaštanů. Dávejte pozor, abyste plody příliš nepoškodili. Slupka by měla být proříznuta jen natolik, aby mohla unikat vodní pára a kaštany během pečení nepraskly. - Je normální, že některé kaštany při pečení prasknou. Řezáním do slupky však lze tento jev minimalizovat.

2. Krok

Vydlabané kaštany vložte do mísy a zalijte je horkou vodou. Kaštany nechte ve vodě namočené asi 15 minut. Díky namáčení kaštanů v troubě jsou kaštany křupavé a rovnoměrně propečené.

3. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C (horní/spodní ohřev). Kaštany položte na plech a rovnoměrně je osolte. V závislosti na velikosti kaštanů budou potřebovat 20-30 minut v troubě. Kaštany pravidelně otáčejte, aby se rovnoměrně upekly. - Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti kaštanů. Proto začněte kaštany kontrolovat po 20 minutách a v případě potřeby dobu pečení prodlužte.

4. Krok

Jakmile jsou kaštany upečené, vyjměte je z trouby a nechte krátce vychladnout. Kaštany podávejte teplé a vychutnejte si jejich lahodnou chuť. Chutná podzimní veganská pochoutka!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty