Zdroj: Pixabay : Engin_Akyurt
Jednoduché kaštany v troubě
Není nic lepšího než čerstvě upečené kaštany v troubě. Sladká oříšková chuť těchto plodů v kombinaci s praskajícím, útulným ohněm je prostě nepřekonatelná. Přípravě kaštanů se věnuji již řadu let a objevil jsem několik důležitých aspektů, o které bych se s vámi rád podělil.
Ingredience
- 1 kg Kaštany
- sůl
- voda
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve kaštany důkladně omyjte. Poté ostrým nožem nařízněte slupku kaštanů. Dávejte pozor, abyste plody příliš nepoškodili. Slupka by měla být proříznuta jen natolik, aby mohla unikat vodní pára a kaštany během pečení nepraskly. - Je normální, že některé kaštany při pečení prasknou. Řezáním do slupky však lze tento jev minimalizovat.
Vydlabané kaštany vložte do mísy a zalijte je horkou vodou. Kaštany nechte ve vodě namočené asi 15 minut. Díky namáčení kaštanů v troubě jsou kaštany křupavé a rovnoměrně propečené.
Předehřejte troubu na 200 °C (horní/spodní ohřev). Kaštany položte na plech a rovnoměrně je osolte. V závislosti na velikosti kaštanů budou potřebovat 20-30 minut v troubě. Kaštany pravidelně otáčejte, aby se rovnoměrně upekly. - Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti kaštanů. Proto začněte kaštany kontrolovat po 20 minutách a v případě potřeby dobu pečení prodlužte.
Jakmile jsou kaštany upečené, vyjměte je z trouby a nechte krátce vychladnout. Kaštany podávejte teplé a vychutnejte si jejich lahodnou chuť. Chutná podzimní veganská pochoutka!