INZERCE

Zdroj: Freepik

Jednoduché chutné opečené toasty Crostini

Crostini obsahuje šťavnatá rajčata, voňavou bazalku a rozpuštěnou mozzarellu na křupavém opečeném chlebu.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 1 Velká bageta Přidáno do
  • 2 kus Zralá rajčata Přidáno do
  • čerstvé listy bazalky Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Mletý pepř podle chuti Přidáno do
  • 200 g mozzarella Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Během předehřívání nakrájejte bagetu na kolečka o tloušťce 1,5 cm - z vlastní zkušenosti vím, že je třeba krájet na úhlopříčku, abyste získali větší plochu pro umístění polevy.

2. Krok

Nakrájené bagety položte na plech a lehce je pokapejte olivovým olejem. Trochu je osolte a opepřete. Pomůže to zajistit, aby každé crostini dostalo zásah do chuti.

3. Krok

Plátky bagety opékejte v troubě asi 10 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé. Nezapomeňte je často kontrolovat, protože z dokonale opečených se mohou poměrně rychle spálit.

4. Krok

Zatímco se chléb opéká, nakrájejte rajčata na kostičky a mozzarellu na plátky.

5. Krok

Jakmile jsou plátky chleba hotové, nechte je několik minut vychladnout. Poté každý plátek rovnoměrně pokryjte nakrájenými rajčaty a mozzarellou. Přidání několika proužků bazalky je také příjemným zpestřením, tady jde opravdu jen o čerstvé chutě.

6. Krok

Vraťte plech zpět do trouby a pečte dalších 5-6 minut nebo dokud se sýr nádherně nerozpustí. Pozorně je sledujte, aby se nepřipálily.

7. Krok

Crostini ihned podávejte. Na závěr je můžete pokapat olivovým olejem nebo balzamikovou polevou, abyste získali větší hloubku.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty