Zdroj: Freepik
Jednoduché chutné opečené toasty Crostini
Crostini obsahuje šťavnatá rajčata, voňavou bazalku a rozpuštěnou mozzarellu na křupavém opečeném chlebu.
Ingredience
- 1 Velká bageta
- 2 kus Zralá rajčata
- čerstvé listy bazalky
- olivový olej
- sůl
- Mletý pepř podle chuti
- 200 g mozzarella
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Během předehřívání nakrájejte bagetu na kolečka o tloušťce 1,5 cm - z vlastní zkušenosti vím, že je třeba krájet na úhlopříčku, abyste získali větší plochu pro umístění polevy.
Nakrájené bagety položte na plech a lehce je pokapejte olivovým olejem. Trochu je osolte a opepřete. Pomůže to zajistit, aby každé crostini dostalo zásah do chuti.
Plátky bagety opékejte v troubě asi 10 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé. Nezapomeňte je často kontrolovat, protože z dokonale opečených se mohou poměrně rychle spálit.
Zatímco se chléb opéká, nakrájejte rajčata na kostičky a mozzarellu na plátky.
Jakmile jsou plátky chleba hotové, nechte je několik minut vychladnout. Poté každý plátek rovnoměrně pokryjte nakrájenými rajčaty a mozzarellou. Přidání několika proužků bazalky je také příjemným zpestřením, tady jde opravdu jen o čerstvé chutě.
Vraťte plech zpět do trouby a pečte dalších 5-6 minut nebo dokud se sýr nádherně nerozpustí. Pozorně je sledujte, aby se nepřipálily.
Crostini ihned podávejte. Na závěr je můžete pokapat olivovým olejem nebo balzamikovou polevou, abyste získali větší hloubku.