INZERCE

Jednoduchá kapustový nákyp

Kapustový nákyp je tradiční pokrm, který je oblíbený jak pro svou jednoduchost, tak výbornou chuť. Je to vynikající způsob, jak zpracovat zelí kapustové.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 hlava zelí kapustového Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 100 ml mléka Přidáno do
  • 4 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 100 g cottage sýr Přidáno do
  • 100 g strouhaného sýra Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C.

2. Krok

Zelí nakrájejte na tenké proužky a poduste na pánvi s trochou oleje do změknutí. Přidejte sůl a pepř podle chuti.

3. Krok

Vejce rozklopte do mísy, přidejte mléko, mouku, tvaroh a sůl. Vše důkladně promíchejte.

4. Krok

Do směsi vložte podušené zelí a promíchejte.

5. Krok

Nádobu na pečení vymažte tukem a vysypte moukou. Následně do nádoby vlijte připravenou směs.

6. Krok

Nákyp posypte strouhaným sýrem a vložte do trouby.

7. Krok

Pečte cca 40 minut nebo do zlatohněda.

8. Krok

Nechte nákyp na chvíli vychladnout před podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty