Jahodové knedlíky
Jahodové knedlíky jsou sladkým dezertem, který spojuje nadýchané knedlíky s plněním z čerstvých jahod, které se podávají posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Ingredience
- 500 g brambor
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 pinch soli
- 20 jahôd
- 2 Lžíce třtinového cukru
- 2 Lžíce strouhaného máku
- 100 g masla
- strouhaný tvaroh na podávání
Nejnovější letáky
Postup
Brambory omyjeme a uvaříme do měkka ve slupce. Poté je oloupeme a rozmělníme na kaši.
Do bramborové kaše přidáme hladkou mouku, vejce a sůl. Vše důkladně promícháme, dokud nevznikne homogenní těsto.
Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Poté je smícháme s třtinovým cukrem.
Z těsta utvoříme kuličky a do každé vložíme jeden kousíček jahody. Kuličky opatrně uzavřeme a formujeme do tvaru knedlíků.
Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
Mezitím si rozpusťte máslo na pánvi a přidejte strouhaný mák. Opečte ho.
Hotové knedlky opatrně vyjmeme z vody a osušíme. Poté je podáváme s máslem a mákem, případně s podrceným tvarohem.