Jahodové galette
Sezóna jahod v plném proudu, upečte si tyto jahodové galetky, určitě stojí za vyzkoušení.
Ingredience
- Těsto
- 80 g masla
- 40 g třtinového cukru
- 1 žloutek
- pinch Soli
- 50 g mandlové mouky
- 150 g špaldové hladké mouky
- 2 Lžíce vody
- 2 Lžíce amaretta
- Náplň
- 300 g čerstvých jahod
- 1 lzička bramborového škrobu
- 2 Lžíce jahodového džemu
Nejnovější letáky
Postup
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy robota a vymícháme pomocí háku krásné nelepivé těsto. Trvá to jen chvíli a máte při tom čisté ruce👐 Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme chvíli odpočinout v lednici.
Mezi tím očistíme a nakrájíme jahody, v míse je promícháme se škrobem.
Odpočaté těsto, bud rozdělíme na půl a uděláme dvě menší galetky nebo nechame v celku pro jednu velikou. Vyválíme na pečícím papíře do okrouhlého tvaru ( okraje nechte střapaté, rustikální vzhled je žádoucí😉)
Doprostřed rozetřete džem a naskládejte jahody, ponechte cca 5cm volné okraje ty poté přehněte částečně přes jahody.
Okraje potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.
Dejte péct do předehřáté trouby na 180stupňů cca 25minut.
Podávejte jen tak nebo můžete doplnit o kopeček zmrzliny.