:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/G-LbLuzW5nWIkQZyQWr-/e98546c4aa1b5a1f8ecc5c0b9f8832.jpeg)
Jablkový závin ze škvarkového těsta
Nevěříte že tohle je možné... Avšak kdo nevyzkouší neuvěří jak je tahle kombinace úžasná..
Ingredience
- 250 g mletých škvarek
- 400 g hladké mouky
- 50 g cukr moučka
- 1 ks vejce
- 1 ks žloutek na potření
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Badyán
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 ks citronová kůra
Nejnovější letáky
Postup
Všechny suroviny zpracujeme do hladkého těsta a necháme minimálně 30 minut odležet v lednici.
Poté směs rozdělíme na dvě půlky které se budou válet mezi tím si připravte náplň z jablek nebo hrušek.
Jablková náplň: oloupané 5ks jablek nastrouháme na struhadle, přidáme rozinky a nasekané oříšky. Ja použil pekanové, mletou skořici s cukrem. A lehce podusíme na másle s cukrem (pokud se vám nechce dusit jablka klidně je poprašte jen lehce vanilkovým pudinkem a vymačkejte šťávu pudink během pečení vám bude absorbovat šťávu z jablek a po vychladnuti se nebude tak moc sypat ven a vanilin celý štrůdl krásně provoní.
Těsto vyválíme do obdélníku, na střed posypeme strouhankou nebo drobenkou z piškotu aby nám vsákla tekutinu z jablek.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/G-LbLuzW5nWIkQZyQWr-/35e587c99aedad7cc4b0e8c03cdb28.jpeg)
Kraje nařízneme tak aby se dali překládat přes sebe a pěkně zaplétat.
Na střed klademe jablkovou náplň, potřeme okraje rozšlehaným vejcem a zavineme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/G-LbLuzW5nWIkQZyQWr-/b2aa0d3c2fd22f5a1a81fec0e85f21.jpeg)
Předehřejeme si troubu na 180°C
Celý závin také potřeme před pečením zbylým rozšlehaným vejcem.
Před pečením závin propíchneme vidličkou, aby nepopraskal . Pečeme dozlatova na 175-180°C 35-40min
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/G-LbLuzW5nWIkQZyQWr-/0cfe89f861a6299241a82d54a27201.jpeg)
Dobrou chuť snad se vám povede a tahle tradiční kombinace našich babiček si najde cestu zpět do vaší kuchyně
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/G-LbLuzW5nWIkQZyQWr-/39784d283dd5b1784fc21393bfc561.jpeg)