INZERCE

Zdroj: FB: Bezva recepty

Jablka v těstíčku

Jablka v těstíčku jsou můj nejoblíbenější podzimní dezert. Jejich krásná vůně, která se šíří po celém bytě během pečení, mě zaručeně vždycky přivede do kuchyně.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 ks jablka Přidáno do
  • 1 hrnek mouky Přidáno do
  • 12 hrnek mléka Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 2 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce cukru Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu Přidáno do
  • cukr moučka na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Vejce utřete s cukrem do pěny. Pak přidejte mléko, mouku, olej, sůl a vanilkový extrakt a vyšlehejte hladké těsto. Dejte ho odstát, zatímco si připravíte jablka. Odstáté těsto by mělo být lehce řidší než těsto na palačinky.

2. Krok

Jablka omyjte, ořežte a vydlabejte střed s peckami, ale ne úplně na dno. Pokud máte k dispozici výkrajovátka v různých velikostech, špičkou největšího vykrojte otvor po oříznutí a poté lžičkou vydlabejte střed.

3. Krok

Každé jablko namočte zvenku, i zevnitř do připraveného těsta a položte na plech vyložený pečícím papírem.

4. Krok

Pečte je v předem vyhřáté troubě na 180°C zhruba 20-25 minut, nebo dokud těsto nezačne získávat zlatavou barvu a jablka budou měkká.

5. Krok

Hotová jablka nechte krátce vychladnout a pak je posypte moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty