Zdroj: FB: Bezva recepty
Jablka v těstíčku
Jablka v těstíčku jsou můj nejoblíbenější podzimní dezert. Jejich krásná vůně, která se šíří po celém bytě během pečení, mě zaručeně vždycky přivede do kuchyně.
Ingredience
- 4 ks jablka
- 1 hrnek mouky
- 1⁄2 hrnek mléka
- 2 ks vejce
- 2 Lžíce rostlinného oleje
- 2 Lžíce cukru
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- cukr moučka na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Vejce utřete s cukrem do pěny. Pak přidejte mléko, mouku, olej, sůl a vanilkový extrakt a vyšlehejte hladké těsto. Dejte ho odstát, zatímco si připravíte jablka. Odstáté těsto by mělo být lehce řidší než těsto na palačinky.
Jablka omyjte, ořežte a vydlabejte střed s peckami, ale ne úplně na dno. Pokud máte k dispozici výkrajovátka v různých velikostech, špičkou největšího vykrojte otvor po oříznutí a poté lžičkou vydlabejte střed.
Každé jablko namočte zvenku, i zevnitř do připraveného těsta a položte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte je v předem vyhřáté troubě na 180°C zhruba 20-25 minut, nebo dokud těsto nezačne získávat zlatavou barvu a jablka budou měkká.
Hotová jablka nechte krátce vychladnout a pak je posypte moučkovým cukrem.