INZERCE
Hrstková polévka
Tradiční český recept na Hrstkovou polévku. Jednoduchá příprava
INZERCE
Ingredience
porce
5
- 100 g směsi luštěnin fazole čočka hrášek
- 1 Lžíce oleje
- 1⁄2 large onions
- 1 litr vody
- 500 zeleninový vývar
- 2 kusy bobkového listu
- 1 kousek česneku
- sůl
- mletý černý pepř dle chuti
- několik špetek majoránky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Namočte luštěniny ve studené vodě jeden den předem. Během namáčení alespoň jednou vodu vyměňte. Následující den luštěniny propláchněte pod tekoucí vodou.
2. Krok
Najemno nakrájenou cibuli opečte na oleji v hrnci dozlatova.
3. Krok
Přidejte namočené luštěniny a zalijte je litrem vroucí vody. Vložte do hrnce bobkový list, přikryjte a nechte vařit zhruba hodinu.
4. Krok
Když budou luštěniny měkké, většina vody by měla být odpařená. Přilijte zeleninový vývar, osolte a promíchejte. Poté hrnec stáhněte z plotny.
5. Krok
Vyjměte polovinu luštěnin. Do polévky vmíchejte nasekaný česnek a rozmixujte ji do hladka.
6. Krok
Vraťte zpět vyjmuté luštěniny. Osolte, opepřete, přidejte rozemnutou majoránku a podávejte polévku.