INZERCE
Hovězí perkelt

Hovězí perkelt

Perkelt je pokrm z masa, který pochází z Maďarska. Toto jídlo je podobné guláši, obsahuje však méně vody a podává se se zakysanou smetanou.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Suroviny

  • 700 g čerstvého hovězího krku Přidáno do
  • 200 g cibule Přidáno do
  • 150 g špek Přidáno do
  • 400 g paprika zelená a červená kapie Přidáno do
  • 3 ks bobkového listu Přidáno do
  • 2 dcl vína bílé suché do základu Přidáno do
  • 80 g rajčatového protlaku Přidáno do
  • 150 g rajčat sladkých Přidáno do
  • 1 Lžíce maďarské sladké papriky Přidáno do
  • 100 g hnědých krémových žampionů Přidáno do
  • 500 ml vývaru na podlití Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 lžička čili pasty není potřeba ale doporučuji Přidáno do
  • jarní cibulka Přidáno do
  • 150 g zakysané smetany Přidáno do
  • Sůl a čerstvý pepř Přidáno do

Na přílohu

  • 500 g vaječných spätzli Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

KROK 1.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
2. Krok

Maso si očistíme a naporcujeme na menší kousky

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
3. Krok

KROK 2.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
4. Krok

V rozehřáté pánvi si pomalu vyškvařte nakrájený špek na tuk ve kterým si zprudka orestujte nakrájené maso.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
5. Krok

KROK 3.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
6. Krok

Mezitím si nakrájejte zbytek zeleniny. Orestované maso vyjmete stranou a do pánve vložte nakrájenou cibuli a bobkový list. Pomalu opečte do tmavé barvy a poté zakápněte vínem. Nechte vyvařit.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
7. Krok

Krok 4.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
8. Krok

Do tmavého cibulového základu přidejte protlak a restujte minimálně 5 minut. Poté přidejte mletou papriku a nakrájené rajčata a znova chvil restujte, než rajčata pustí šťávu a začnou se dusit.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
9. Krok

Krok 5.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
10. Krok

Přidejte do rajčatové směsi opečeně maso a podlijte vývarem, přiklopte poklici a nechte cca 20minut dusit.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
11. Krok

Krok 6.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
12. Krok

Do podušené směsi přidejte nakájenou papriku, houby a česnek a znova pomalu duste, dokud maso není měkké. Kdo má rád pikantnější chuť doporučuji přidat 1 lžičku chilli pasty.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
13. Krok

Mezitím si uvařte v osolené spätzle podle návodů.

Hovězí perkelt - krok přípravy 1
14. Krok

Dochutíme soli a pepřem a zakysanou smetanou přizdobte s nakrájenou jarní cibulkou

Hovězí perkelt - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty