INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/M8fTyBCvpATusije-_Pb/b043942c9f1e707760f6b72b1e6690.jpeg)
Zdroj: Mariha-kitchen from Getty Images
Hovězí pečeně z krku
Tradiční český recept na hovězí krk se směsí bylinek, mořený ve víně a podávaný s hranolkami nebo pečenými bramborami.
INZERCE
Ingredience
porce
4
maso
- 1 kg hovězí krk
- 2 Lžíce sůl
- 1 lžička mletý pepř
- 2 Lžíce rostlinný olej
omáčka
- 1 l červené víno
- 1 Lžíce cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 Lžíce Majoránka
- 1 Lžíce Hřebíček
- 2 Lžíce máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Připravte maso tak, že ho osolíte, opepříte a necháte odpočívat 10 minut.
2. Krok
Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm z obou stran opečte dozlatova.
3. Krok
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Restujte, dokud cibule nezezlátnou.
4. Krok
Přidejte do hrnce maso, zalejte vínem a přidejte bylinky a koření. Přiklopte a vařte na mírném ohni asi 2 hodiny.
5. Krok
Podávejte s hranolkami nebo pečenými bramborami.