INZERCE
Houbový guláš

Houbový guláš

Skvělý tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 l vývar Přidáno do
  • 2 lžíce Majoránka Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 ks bobkový list Přidáno do
  • 150 ml červeného vína Přidáno do
  • 50 g rajčatového protlaku Přidáno do
  • 200 g lesní houby Přidáno do
  • podle chuti sůl Přidáno do
  • 2 lžíce kmínu Přidáno do
  • 1 pinch Mletého nového koření Přidáno do
  • 2 Lžíce mletá sladká paprika Přidáno do
  • 1 pinch mletý černý pepř Přidáno do
  • podle potřeby sádlo anebo olej Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2. Krok

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. lepší jsou mladé tvrdé houby například suchohřiby nebo praváky. Cibuli necháme v hrnci zpěnit na sádle nebo oleji společně s bobkovým listem a kmínem. Čím hnědší cibule bude, tím bude guláš tmavší. Jakmile cibulka zhnědne zastříkneme ji vínem a to nechame odvařit, přidáme protlak a zarestujeme jej.

3. Krok

Poté přidáme nakrájené houby a na cibulce je orestujeme společeně s protlakem. Poté houby zasypeme sladkou paprikou, zamícháme a zalijeme vývarem. Guláš vaříme, dokud nejsou houby měkké a voda se trochu nevyvaří. Před dovařením přidáme mleté nové koření, pepř, prolisovaný česnek a podle potřeby dochutíme solí. Úplně na závěr přidáme sušenou majoránku, kterou do guláše přidáme tak, že ji promneme v rukou, aby se hezky rozvoněla. Guláš dále nevaříme, aby majoránka neztratila chuť. Houbový guláš z čerstvých lesních hub můžeme na talíři ozdobit čerstvou majoránkou a podáváme například s domácím špekovým knedlíkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty