Zdroj: Youtube
Halušky s bryndzou recept
Slovenská klasika, to jsou halušky s bryndzou a slaninou! Máte na ně chuť? Pojďme si ukázat jednoduchý recept!
Ingredience
- 1 kg brambor
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1⁄2 lžičky soli
- 200 g bryndzy
- 50 g máslo
- 100 ml smetany
Nejnovější letáky
Postup
Prvně brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a vytlačte z nich přebytečnou vodu.
Do bramborové hmoty přidejte vejce a postupně přidávejte hladkou mouku, dokud nevznikne tuhé těsto.
Dejte pozor, aby bylo těsto dostatečně tuhé a nerozpouštělo se při vaření.
Těsto vytvarujte na váleček o průměru asi 2-3 cm.
S nožem ho nakrájejte na menší kousky a pomocí prstu nebo vidličky je roztlačte tak, aby vznikly malé halušky.
Přiveďte osolenou vodu k varu a vložte do ní halušky.
Vařte je cca 5-7 minut, dokud nevyplavou na povrch.
Vyjměte je naběračkou a dejte stranou.
V hrnci rozpusťte máslo a přidejte na kostky pokrájenou bryndzu. Přidejte smetanu a promíchejte, dokud se bryndza nerozpustí.
Hotové bramborové halušky s bryndzou smíchejte podávejte s kyselou smetanou a klobásou.