INZERCE
Gumbo
Gumbo je tradiční lousianská polévka bohatá na maso a zeleninu, kořeněná směsí cajunských koření. Díky základnímu roux se dostaví krémovost a hladká konzistence. Pravý gumbo by měl být hustý, kořeněný a natěšen do hloubky chutě!
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 500 g krevet
- 3 Kuře stehýnka
- 250 g párků Andouille
- 2 Lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- 3 Lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- půl lžičky černého pepře
- půl lžičky papriky
- 4 šálky vývaru z drůbeže
- 1 Lžíce Worcestershire omáčky
- 200 g okra
- 3 Stonky celeru
- 1 plechovka rajčat pokrájených na kostky
- 2 dopisy bobkového listu
- Čerstvá petrželka
- Rýže
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
Na oleji orestujte nasekanou cibuli, papriku a celer.
2. Krok
Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
3. Krok
Přidejte mouku a míchejte, dokud nezíská jíška hnědou barvu.
4. Krok
Pomalu za stálého míchání přilijte vývar.
5. Krok
Přidejte kuřecí maso nakrájené na kostky, párky nakrájené na kolečka, krevety, okru a rajčata. Dochutíme solí, pepřem, paprikou, worcestershire omáčkou a bobkovými listy.
6. Krok
Vařte na mírném ohni asi hodinu.
7. Krok
Podávejte s vařenou rýží a posypte nasekanou petrželkou.