INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Gnocchi z mouky a vajec
Recept na přípravu noků pouze z mouky a vajec, bez brambor. Halušky lze ochutit sýrem, brynzou nebo použít jako přílohu do polévky.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 400 g Hladká mouka
- 4 ks Vejce
- sůl
- 200 ml vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
V míse smíchejte mouku, vejce a sůl.
2. Krok
Postupně přidávejte vodu a hněťte, dokud nevznikne husté těsto. Při přípravě těsta je důležité, aby bylo dostatečně husté. Pokud je příliš řídké, noky se při vaření rozpadají.
3. Krok
Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Když voda vře, tak pomocí haluškáře vhodíme noky do vody.
4. Krok
Gnocchi vařte asi 5 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch a nejsou pevné.
5. Krok
Noky scedíme, promícháme s máslem a podáváme buď se sýrem, tvarohem, brynzou, nebo je použijeme jako přílohu do polévky.