Frankfurtská polévka
Tradiční polévka s párkem, kterú zvládne i začátečník.
Ingredience
- Brambory oloupejte nakrájejte na kostky o velikosti asi 3cm
- Cibule na cibulovou jíšku Oloupejte ji nakrájejte nadrobno
- Česnek čerstvý oloupaný rozdrcený
- Univerzální mouka na jíšku která polévku mírně zahustí
- Sladká paprika mletá Doporučuji kvalitní maďarskou papriku
- Sádlo na smažení cibule klobás slunečnicovým olejem lze nahradiť sádlo
- Vývar hovězí nebo kuřecí vývar pro jemnou chuť polévky
- sůl pepř na dochucení
- Vídeňské párky kvalitní s vyšším obsahem masa
- snítky zelené petrželky na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci na středním plameni rozehřejte lžíci sádla, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezíská světle hnědou barvu. To trvá asi 5 minut. Důkladně promíchejte. Přidejte sladkou papriku a znovu míchejte maximálně 30 sekund. Pokud byste to dělali déle,
Paprika by zhořkla. vezměte vývar a naběračku.
Hrnec s cibulovou jíškou odstavte ze zdroje tepla a přilijte jednu nebo dvě naběračky vývaru. Pilně šlehejte, dokud se hrudky nerozpustí a na dně hrnce nezůstane zahuštěná kaše.
Teprve nyní přidejte další naběračku vývaru a znovu prošlehejte. Vraťte na sporák a za stálého míchání opatrně přilijte zbytek vývaru. Přiveďte polévku k varu a poté snižte teplotu na minimum. Přidejte kostky brambor a rozdrcený česnek. Dochuťte solí a pepřem.
Přikryjte pokličkou a nechte 15-20 minut vařit, dokud brambory nezměknou. Občas zamíchejte, protože mouka má tendenci sedat ke dnu a připalovat se. než se polévka uvaří, nakrájejte vídeňské párky a osmahněte je na zbylém tuku v pánvi. Smažte při poněkud nižší teplotě, párky
By neměly být hnědé, jen lehce zlatavé. jakmile brambory změknou, sundejte polévku ze sporáku. Ihned přidejte osmažené párky. V případě potřeby osolte a opepřete a můžete podávat!