Flautas
Flautas de pollo jsou tradiční mexické jídlo, které se skládá z tortilly plněné masem či zeleninou a poté pečené nebo smažené do zlatova. Jídlo je často podávané s guacamole, rajčatovou salsou či smetanou. V následujícím receptu připravíme flautas s kuřecím masem.
Ingredience
- 4 Kuře prsa
- 8 tortilli
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička mleté červené papriky
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Pohár strouhaného sýra (cheddar nebo gouda)
- guacamole, rajčatová salsa smetana na podávání
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Kuřecí prsa osolte, opepřete a posypte mletou červenou paprikou.
Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte kuřecí prsa ze všech stran do zlatova.
Mezitím si nakrájejte cibuli na jemno a česnek utřete na jemno.
Kuřecí prsa vyjměte z pánve a nechte chvíli odpočívat, pak je nakrájejte na tenké proužky.
Na stejné pánvi osmahněte cibuli s česnekem do sklovita.
Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte dalších pár minut.
Na každou tortillu rozprostřete směs kuřecího masa s cibulí a posypte strouhaným sýrem.
Tortillu poté těsně zvinutě a položte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte v předehřáté troubě cca 15-20 minut do zlatova.
Hotové flautas podávejte se salsou, guacamole a smetanou. Dobrou chuť!