INZERCE

Fazolové lusky na smetaně

Lusky na smetaně jsou klasickým českým jídelem, které kombinuje voňavé lusky s krémovou smetanou. To vše dohromady vytváří lahodnou a vydatnou přílohu k hlavnímu chodu nebo samostatné vegetariánské jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g fazolových lusků Přidáno do
  • 2 Lžíce masla Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 250 ml smetany na vaření Přidáno do
  • sůl a pepř na dochucení Přidáno do
  • 1 lžička mouky na zahuštění (pokud je třeba) Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Fazolové lusky umyjeme a očistíme. Odstraníme konce a nakrájíme na menší kusy.

2. Krok

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a česnek a orestujeme do zlatova.

3. Krok

Přidáme fazolové lusky a chvíli smažíme.

4. Krok

Poté přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Pokud je směs příliš tekutá, můžeme jí zahustit lžičkou mouky rozmíchané ve vodě.

5. Krok

Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, nebo dokud nejsou lusky měkké.

6. Krok

Podáváme horké jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm. Fazole na smetaně jsou hotové!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty