INZERCE
Fazolové lusky na smetaně
Lusky na smetaně jsou klasickým českým jídelem, které kombinuje voňavé lusky s krémovou smetanou. To vše dohromady vytváří lahodnou a vydatnou přílohu k hlavnímu chodu nebo samostatné vegetariánské jídlo.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g fazolových lusků
- 2 Lžíce masla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 ml smetany na vaření
- sůl a pepř na dochucení
- 1 lžička mouky na zahuštění (pokud je třeba)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Fazolové lusky umyjeme a očistíme. Odstraníme konce a nakrájíme na menší kusy.
2. Krok
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a česnek a orestujeme do zlatova.
3. Krok
Přidáme fazolové lusky a chvíli smažíme.
4. Krok
Poté přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Pokud je směs příliš tekutá, můžeme jí zahustit lžičkou mouky rozmíchané ve vodě.
5. Krok
Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, nebo dokud nejsou lusky měkké.
6. Krok
Podáváme horké jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm. Fazole na smetaně jsou hotové!