Fazolová polévka s uzeným žebrem
Polévka, která chutná snad každému. Vařím ji bez mouky, ale na chuti se nic nemění.
Ingredience
- 730 g Uzené žebro
- 3 l voda
- 1 Velká cibule
- 620 g Fazole
- 790 g brambory
- 40 g Hruška
- 30 g Umytá a najemno nasekaná petrželová nať
- 1 Petržel
- 135 g celer
- 1 mrkev
- 4 česnek
- Mlýnutá sušená paprika
- červená mletá paprika
- sůl
- Koření 4 barvy
- vegeta
- sušená bazalka
Nejnovější letáky
Postup
Do části vody si dáme uvařit uzená žebra, přidáme k nim trochu soli a asi 5 -6 kuliček nového koření, bazalku nebo majoránku a větší cibuli. Uvaříme do měkka.
Do většího hrnce začneme vařit předem den namočené fazole, já jsem použila velký fazol. Přidáme k němu dva větší brambory, mrkev, celer, petržel, trochu soli a čerstvě mleté čtyřbarevné koření.
Máme-li uvařenou zeleninu a brambory, vybereme je, můžeme přidat také několik fazolí a trochu vody, dobře to rozmixujeme. Vznikne nám hustá kaše, kterou polévku zahustíme.
Když nám fazole změknou, přidáme ostatní brambory nakrájené na kostky, propláchnuté krupice a uvaříme do měkka, přidáme vodu (procedenou) z žebírek a hustou kaši zeleniny. Dochutíme kořením, vegetou, solí. Nakonec přidáme obrácené maso z žebírek a petrželku. Společně ještě chvíli povaříme a můžeme podávat. Kdo má rád i s hrubými nudlemi. Dobrou chuť