INZERCE
Fazolová polévka s uzeným žebrem

Fazolová polévka s uzeným žebrem

Polévka, která chutná snad každému. Vařím ji bez mouky, ale na chuti se nic nemění.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 730 g Uzené žebro Přidáno do
  • 3 l voda Přidáno do
  • 1 Velká cibule Přidáno do
  • 620 g Fazole Přidáno do
  • 790 g brambory Přidáno do
  • 40 g Hruška Přidáno do
  • 30 g Umytá a najemno nasekaná petrželová nať Přidáno do
  • 1 Petržel Přidáno do
  • 135 g celer Přidáno do
  • 1 mrkev Přidáno do
  • 4 česnek Přidáno do
  • Mlýnutá sušená paprika Přidáno do
  • červená mletá paprika Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Koření 4 barvy Přidáno do
  • vegeta Přidáno do
  • sušená bazalka Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Do části vody si dáme uvařit uzená žebra, přidáme k nim trochu soli a asi 5 -6 kuliček nového koření, bazalku nebo majoránku a větší cibuli. Uvaříme do měkka.

2. Krok

Do většího hrnce začneme vařit předem den namočené fazole, já jsem použila velký fazol. Přidáme k němu dva větší brambory, mrkev, celer, petržel, trochu soli a čerstvě mleté čtyřbarevné koření.

3. Krok

Máme-li uvařenou zeleninu a brambory, vybereme je, můžeme přidat také několik fazolí a trochu vody, dobře to rozmixujeme. Vznikne nám hustá kaše, kterou polévku zahustíme.

4. Krok

Když nám fazole změknou, přidáme ostatní brambory nakrájené na kostky, propláchnuté krupice a uvaříme do měkka, přidáme vodu (procedenou) z žebírek a hustou kaši zeleniny. Dochutíme kořením, vegetou, solí. Nakonec přidáme obrácené maso z žebírek a petrželku. Společně ještě chvíli povaříme a můžeme podávat. Kdo má rád i s hrubými nudlemi. Dobrou chuť

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty