INZERCE
Zdroj: yulia-bogdanova from Getty Images
Džem z zelených rajčat
Džem z zelených rajčat je vynikající přílohou k chlebu, toastům nebo jako sladký doplněk k domácím koláčům. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je rozhodně ohromující.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 1 kg Zelená rajčata
- 1 kg cukr
- 2 ks Citronka
- 4 čajové lžičky Ginger
- 1 čajová lžička sůl
- 500 ml voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Zelená rajčata opláchněte, odstraňte stonky a nakrájejte na malé kousky.
2. Krok
V hrnci smíchejte rajčata, cukr, limetkovou šťávu, zázvor, sůl a vodu.
3. Krok
Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu dušit dalších 90 minut.
4. Krok
Pokud je příliš řídký, nechte ho vařit déle. Pokud je příliš hustý, přidejte trochu více vody.
5. Krok
Jakmile je marmeláda hotová, nalijte ji do sterilizovaných sklenic, zavřete a obrátce hned dolů. Nechte ji zcela vychladnout.