INZERCE

Zdroj: yulia-bogdanova from Getty Images

Džem z zelených rajčat

Džem z zelených rajčat je vynikající přílohou k chlebu, toastům nebo jako sladký doplněk k domácím koláčům. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je rozhodně ohromující.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kg Zelená rajčata Přidáno do
  • 1 kg cukr Přidáno do
  • 2 ks Citronka Přidáno do
  • 4 čajové lžičky Ginger Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 500 ml voda Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Zelená rajčata opláchněte, odstraňte stonky a nakrájejte na malé kousky.

2. Krok

V hrnci smíchejte rajčata, cukr, limetkovou šťávu, zázvor, sůl a vodu.

3. Krok

Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu dušit dalších 90 minut.

4. Krok

Pokud je příliš řídký, nechte ho vařit déle. Pokud je příliš hustý, přidejte trochu více vody.

5. Krok

Jakmile je marmeláda hotová, nalijte ji do sterilizovaných sklenic, zavřete a obrátce hned dolů. Nechte ji zcela vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty