INZERCE

Zdroj: yulia-bogdanova from Getty Images

Džem z zelených rajčat

Džem z zelených rajčat je vynikající přílohou k chlebu, toastům nebo jako sladký doplněk k domácím koláčům. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je rozhodně ohromující.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kg Zelená rajčata Přidáno do
  • 1 kg cukr Přidáno do
  • 2 ks Citronka Přidáno do
  • 4 čajové lžičky Ginger Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 500 ml voda Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Zelená rajčata opláchněte, odstraňte stonky a nakrájejte na malé kousky.

2. Krok

V hrnci smíchejte rajčata, cukr, limetkovou šťávu, zázvor, sůl a vodu.

3. Krok

Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu dušit dalších 90 minut.

4. Krok

Pokud je příliš řídký, nechte ho vařit déle. Pokud je příliš hustý, přidejte trochu více vody.

5. Krok

Jakmile je marmeláda hotová, nalijte ji do sterilizovaných sklenic, zavřete a obrátce hned dolů. Nechte ji zcela vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty