INZERCE

Zdroj: Josef Mohyla from Getty Images Signature

Dýňový kompot

Tento recept vychází z tradice, ale obsahuje několik mála inovací, které vytvářejí nejen lahodný, ale také zdravý kompot.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg dýně Hokkaido Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
  • 500 g cukru Přidáno do
  • šťáva z citronu Přidáno do
  • 2 kus badyánu Přidáno do
  • skořice dle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Dýni nejprve omyjeme, nakrájíme na menší díly a zbavíme semínek. Pokud použijeme dýni hokkaido, nemusíme ji olupovat, v jejím případě totiž v pokožce zůstává hodně vitamínů.

2. Krok

Poté dýni nakrájíme na pokud možno stejně velké kousky, aby se nám kompot vařil rovnoměrně. Ingredience jako skořice a badyán dodají kompotu unikátní podzimní vůni a chuť. Není nutné je po skončení vaření vyndavat, lze je nechat v kompotu coby ozdobu.

3. Krok

Čím déle necháme kompot v chladničce, tím více se do něj propíší chutě z jednotlivých ingrediencí.

4. Krok

Je vhodné kompot podávat buď teplý nebo vychlazený, ale v obou případech je skvělý doplněk k podzimnímu dezertu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty