Zdroj: Canva
Domácí krokety v troubě
Skvělá příloha, chutný doplněk a především rychlá příprava! To jsou bramborové krokety.
Ingredience
- 5 brambor
- 1 vejce
- 1⁄4 šálku polohrubé mouky
- 1⁄4 šálku strouhanky
- 1⁄4 šálku strouhaného sýra
- 2 Lžíce máslo
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
Přidejte je do hrnce a zalijte je vodou.
Přiveďte k varu a vařte je cca 15-20 minut, nebo dokud nejsou zcela měkké a poté je pořádně sceďte.
Rozmačkejte vařené brambory vidličkou nebo je rozmixujte v mixéru, dokud nejsou krásně jemné.
Poté přidejte vejce, mouku, strouhanku, sýr a máslo.
Dobře promíchejte.
Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat trochu mléka.
Předehřejte troubu na cca 200 stupňů Celsia.
Připravte si plech na pečení a vyložte ho pečicím papírem.
S pomocí lžíce nebo děrovače udělejte z bramborové směsi malé krokety. Pokud se vám směs lepí na ruce, můžete si je obalit v mouce nebo strouhance.
Umístěte krokety na plech a pečte je 20-25 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
Občas je můžete obrátit, aby se upekly rovnoměrně.
Servírujte krokety s omáčkou podle vašeho výběru, například s kečupem, tatarkou nebo jinou omáčkou podle vašeho gusta.
Krokety v troubě jsou opravdu jednoduchým receptem i pro nezdatné kuchaře a podávat se dají také i se smaženým sýrem či masem.