INZERCE

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Domácí knedlík

Recept na domácí vařený knedlík, který je skvělý jako příloha k různým masovým pokrmům.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 500 g polohrubá mouka Přidáno do
  • 125 ml vlažné mléko Přidáno do
  • 125 ml vlažná voda Přidáno do
  • 1 kl Sůl Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 2 pl olej Přidáno do
  • 21 g kvasnice Přidáno do
  • 1 kl krystalový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Připravím kvasnice v troše mléka, cukru a droždí. Nechám ho pracovat 15 minut.

2. Krok

Smíchám mouku se solí.

3. Krok

Do zbytku vody s mlékem zamíchám vejce a olej.

4. Krok

Přidám to k mouce a přidám vykynutý kvásek.

5. Krok

Často míchám, aby se tekutina spojila s moukou a nechám chvíli odpočívat.

6. Krok

Vypracuji těsto, popráším ho a přikryté nechám kynout.

7. Krok

Z těsta uděláme 2 knedlíky, které vaříme ve vodě 20 minut, zakryté.

8. Krok

Po 20 minutách vaření sundáme víko a knedlík ještě propícháme špejlí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty