INZERCE
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Domácí knedlík
Recept na domácí vařený knedlík, který je skvělý jako příloha k různým masovým pokrmům.
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 500 g polohrubá mouka
- 125 ml vlažné mléko
- 125 ml vlažná voda
- 1 kl Sůl
- 1 ks vejce
- 2 pl olej
- 21 g kvasnice
- 1 kl krystalový cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Připravím kvasnice v troše mléka, cukru a droždí. Nechám ho pracovat 15 minut.
2. Krok
Smíchám mouku se solí.
3. Krok
Do zbytku vody s mlékem zamíchám vejce a olej.
4. Krok
Přidám to k mouce a přidám vykynutý kvásek.
5. Krok
Často míchám, aby se tekutina spojila s moukou a nechám chvíli odpočívat.
6. Krok
Vypracuji těsto, popráším ho a přikryté nechám kynout.
7. Krok
Z těsta uděláme 2 knedlíky, které vaříme ve vodě 20 minut, zakryté.
8. Krok
Po 20 minutách vaření sundáme víko a knedlík ještě propícháme špejlí.